2018 Ferrari 488 Special Edition

Het is het model voor mensen die denken dat reguliere supercars niet genoeg zijn.

 

Bewijs van de glorieuze onzekerheid die de Maranello-volk motivert. De 488GTB leidt alvast zijn segment in zowel snelheid als opwinding, maar de komende strip-and-whipped versie zal nog sneller en spannender zijn. Zijn voorgangers zijn genaamd Speciale, Scuderia en Challenge Stradale, maar we voorspellen dat l’ultimo 488 een andere spoiler zou gaat krijgen.

 

 

Ferrari zou het nooit toegeven, maar de aankomst van McLaren heeft een wapenwedstrijd onder supercar producenten veroorzaakt en daarom is het de 488’s missie is om de opkomende McLaren 720S in alle opzichten te verbeteren. De reguliere 488 is al sneller dan de vorige 458 Speciale, dus het is een eerlijke weddenschap dat deze auto, volgens Ferrari’s recente vorm, echt spectaculair zal zijn.

 

Platform: Het zit op dezelfde aluminiumruimte als de reguliere 488, hoewel we veilig kunnen voorspellen dat Ferrari veel massa door het gebruik van lichtgewicht materiaal scheert. Als eerdere Speciales een indicatie zijn, zal het minstens 200 pond lichter zijn dan de basisauto dankzij de uitgebreide carbonisatie en het soort extreme strippen die normaal gesproken worden voorbehouden aan herenclubs.

 

Wat zeker interessant is, om te ontdekken wat Ferrari uit de 488GTB’s twin turbocharged 3.9-liter V8 kan optrekken als het volume tot 11 is. De laatste Special had 35 pk meer dan de normale 458. Turbos aanbieding Dit de kans om deze marge sterk uit te breiden, hoewel Ferrari de keurbaarheid van de reguliere motor zal behouden. De software zal even belangrijk zijn als de hardware, met veel meer agressieve instellingen die worden in dit systeem.

 

De komende Lamborghini Huracán Performante is gericht op een vergelijkbare doelgroep: die voor wie gewone supercars gewoon niet super genoeg zijn. Kijk ook ons artikel over deze supercar.

 

Ferrari produceert tegenwoordig niet veel, maar de meest voor de hand liggende uitdaging is ervoor te zorgen dat de motor zo traceerbaar en progressief blijft als in de reguliere 488.

 

Geschatte prijs: De voorspelbare cadans van Ferrari’s modelplannen betekent dat we dit jaar 488 Speciale bij de Geneva show moeten zien, en daarna in de verkoop als 2018 model gaat.

 

Wat vinden jullie van deze bak? Zou je eerder voor de Lamborghini Huracán Performante gaan als je het geld had? Laat het ons weten!