2018 Mercedes-Benz E-klasse Coupe

 

Op het eerste gezicht zou je kunnen worden vergeven om deze nieuwe E-klasse te verwarren voor zijn stalgenoten, gezien het nieuwe vloeiende ontwerp die door alle drie de modellen wordt gedeeld. Dat is niet een graaf, omdat de E-klasse veel van de schoonheid van de grotere S-klasse behoudt, ondanks zijn lichtjes vernauwde proporties. Terwijl de bekende voorkant met zijn diamantrooster nauwelijks heel vernieuwend is, combineert de schoonheid van de E-klasse coupe en B-pilaar-minder glas aan de zijkant en een heldere achterkant om een ​​mooi glad profiel te maken.

 

De rijhoogte van de coupe is lager dan de sedan’s, en een luchtvering is optioneel. Een sportpakket voegt een body kit, AMG-wielen, en een AMG-stuurwiel toe. Diegenen die een even sportievere coupe van E-klasse willen, zullen een beetje langer moeten wachten voor een volledige AMG-versie; Er is nog geen officiele verklaring, hoewel een V-8-aangedreven E63 coupe niet bij de nieuwe release zal zijn. In plaats daarvan wordt de AMG coupe aangedreven door een van de nieuwe” turbocharged inline” zes motoren van Mercedes-Benz, met eventueel ongeveer 450 pk, bedoeld om te zitten boven de eigen E43 sedan-variant van AMG, die een krachtiger versie van de turbo-charged V6 van de E400.

 

Een volledige reeks van hightech-functies zal beschikbaar zijn in de coupe, zoals ze in de E-klasse sedan zijn. Het 12,3-inch centraal COMAND-scherm van de sedan is standaard op de twee-deur en een tweede 12,3-inch digitale scherm is optioneel. Apple CarPlay en Android Auto zijn inbegrepen in deze modellen en uitgerust met navigatie, en er is ook een draadloze inductieve oplader voor de meeste smartphones. Automatische noodremmen zijn standaard inbegrepen, terwijl het meer geavanceerde Drive Pilot semi-autonome systeem niet standaard inbegrepen is.

 

De prijs wordt later aangekondigd in de Amerikaanse lancering van de VS deze zomer, maar klanten moeten verwachten een premie te betalen voor zijn extra dosis stijl en kracht in vergelijking met de E300-sedan, die begint op $ 53.075.

 

Wat vinden jullie van deze nieuwe dikke bak van Mercedes? Laat het ons weten in de reacties!