Audi a8 2018

Audi komt met haar grootste sedan en het meeste luxe model, de nieuwste versie van de A8. Als Audi’s nieuwe paradepaardje krijgt het natuurlijk de beste en nieuwste technologieën die het merk te bieden heeft

 

De A8 krijgt een aantal mild-hybride aandrijflijnen, een 48 volt elektrisch systeem standaard Quattro all-wheel drive, een strak interieur met lounge-geïnspireerde en geautomatiseerde drijvende systemen. Twee standaard wielmaten gaan worden aangeboden, de A8L krijgt nog een extra 5.1-inch in lengte meer dan het standaard A8 model. De A8 zet de nieuwe standaard die voor de komende modellen ook kan worden verwacht qua stijl.

 

Sommige van Audi’s concurrenten deze uitspraak zullen betwisten over de A8: “de eerste auto in de wereld is te hebben ontwikkeld voor sterk geautomatiseerd rijden”. Bij snelheden van maximaal 37,3 mijl per uur, zegt de Audi Artificial Intillegence traffic jam piloot neemt de controle van starten, versnellen, stuurinrichting en remmen van taken, zodat de bestuurder andere taken met betrekking tot rijden, zoals de on-board TV kijken, niet hoeft uit te voeren.

 

De nieuwe audi AI technologie brengt kunstmatige intelligentie naar de A8. Het AI-systeem zal vermoedelijk leren van de bestuurder gewoontes, likes, hekel en regelmatige routes, en zal daarmee aanbevelingen doen op basis van al die gegevens. De Audi AI ‘remote parking pilot’ en de Audi AI ‘remote garage pilot’ voeren precies uit wat je zou denken op basis van hun namen, en de bestuurder hoeft niet geen eens aanwezig te zijn in de auto zelf, met behulp van een smartphone-app.

 

De 48 volt elektrisch systeem oefent ook controle over het vering systeem van de A8. Niet alleen kan het systeem verhogen en verlagen van elk van de auto’s vier onafhankelijk wielen, de A8 kan zich op een manier plaatsen om de veiligheid te verbeteren bij een ongeval. Vierwielige stuurinrichting met een variabele verhouding vooraan maakt de grootste sedan bij hoge snelheid stabiel en wendbaar bij lage snelheden.

 

Vijf verschillende motoren zijn uiteindelijk beschikbaar in de binnenlandse markt van de Audi’s van Duitsland. Twee 3.0-liter V6 motoren – een gas en een diesel – zullen optioneel zijn in verband met de productietijd. De gas-versie heeft 340 pk. Een benzine-model V8 volgt binnenkort daarna met 460 PK zal, en een W12 zal uiteindelijk beschikbaar met 585 PK. Een ‘belt alternator’ start system is standaard in de lijn. Later, zal een A8 L E-tron Quattro plug-in hybride ook beschikbaar worden met 449 aan totale pk’s, 31.1 mijl van elektrische bereik en een inductieve gekoeld systeem om draadloos op te laden.

 

Er zijn geen knoppen of draaiknoppen meer om het ‘infotainment-system’ te bedienen in de audi. Een 10.1-inch touchscreen is de belangrijkste interface voor de bestuurder, gevolgd door spraakopdrachten. Er zijn knoppen met een paar tweede kleinere LCD-schermen in de middenconsole om de schakelinrichtingen weer te geven De nieuwe A8 is grotere binnen en uit dan het vorige model. De lange-wielbasis A8L krijgt een optionele ‘relax’ stoel, met verwarming, koeling en voor het lichaam en om de voeten te masseren.

 

Prijzen in Europa begint bij 90,600 euro, of ongeveer $103,225 in Amerika. De lancering van de gloednieuwe A8, is onderdeel van Audi’s verplaatsen in wat zij een digitaal autobedrijf noemen. Naar verwachting gaan veel van de high-tech snufjes in A8 terugworden gezien in de toekomst Audi.

 

Bekijk ook ons artikel over de nieuwe Q8, waar ook werd aangegeven dat Audi een duurzamere toekomst ziet. En laat ons weten in de comments wat jij van de nieuwe A8 vindt!