Audi E-tron

Audi heeft een nieuwe coupe-SUV-creatie, dat is namelijk de Audi E-tron Sportback: een volledig elektrische concept auto ontworpen om Audi’s plannen van elektrische auto wereldheerschappij te tonen. Het model is voor het eerst getoond aan publiek tijdens de 2017 Shanghai Motor Show. En we hebben goed nieuws, hier is ook bevestig dat in 2019 is al een productie-versie op de banden komt.

 

De e-tron Sportback is de tweede van de drie nieuwe EV’s(volledig elekrtische modellen) die verwacht worden om 2020 in de verkoop te gaan. De eerste van deze drie auto’s is de productie-versie van het E-tron quattro concept, dat eigenlijk ook wel de Q6 E-tron genoemd kan worden als het in de showroom staat in 2018. Dit wordt gevolgd door de sportieve E-tron Sportback die een jaar later uitkomt.

 

Meer info over het uiterlijk

De E-tron Sportback is ongeveer zo Sportback-achtig als maar kan: het is een lange, vier-deurs met een grote motorkap. Hij rijdt hoger dan de andere Audi Sportback-modellen, dus is het zeker meer Allroad dan Q-modellen, wat betreft de rijhoogte en de grondhoogte.

 

Met betrekking tot de ontwerpdetails, zijn de achteruitkijkcamera’s dichter bij de productie dan je denkt. Audi implementeert dit wanneer en waar ze in productie worden gezet. Buitenontwerper Domen Rucigaj vertelde ons dat ze voor de 2018 modellen over niet al te lang beschikbaar zijn, hij zei dat binnen een paar maanden in de volgende generatie A8 zouden kunnen zien.

 

De E-tron Sportback wordt beschreven als ‘een interpretatie van de A7, maar met SUV DNA.’ Hij wil graag benadrukken dat de E-tron Sportback zijn eigen ruimte in Audi’s assortiment snijdt: ‘Dit is een geheel nieuw segment, omdat coupe-SUV’s normaal gesproken veel hoger zijn. Dit is veel langer en dynamischer. ‘

 

Bij het kruisen zal de Sportback alleen de voormotor gebruiken om energie te besparen en worden allen de achtermotoren ingeschakelt. Er is de standaard ‘D’ aandrijfmodus, voor kleine afstanden zoals naar de winkels, of ‘S’ voor uw B snellere en sportievere afstanden. De ‘S’ modus is de enige instelling waar de versterkte stroom beschikbaar wordt.

 

Audi is er zeker van dat de E-tron Sportback ook de keuze is van de elektrische auto van de bestuurder, ondanks het feit dat deze motor nog twee jaar geleden vrijwel hetzelfde is gebleven.

 

Projectleider van de e-tron modellen, Jan Wischerath verzekerde iedereen dat het niet alleen emotioneel zou zijn om naar te kijken, maar ook een andere droge elektrische auto: ‘De auto en versnelling zullen precies volgen wat u doet met uw voeten, dus er is geen downshifting. Je drukt op de versneller en de auto gaat gewoon in dat moment, dus het is erg snel en responsief, zelfs op strakke, kronkelende wegen. ‘

 

Hoe zit het met bereik en opladen?

 

Nou, op voorwaarde dat je niet rijdt als je haar overal brandt, kun je zo’n 310 mijl uit een lading krijgen. Nogmaals, dat cijfer is precies hetzelfde als wat Audi hoopt te halen uit het veel meer SUV-achtige E-tron quattro concept. Die 310-mijl (ongveer 500 km) bereik van de modellen, betekent dat het ongeveer gelijk is aan de Tesla Model X en als de (weliswaar kleinere) Jaguar I-Pace.

 

 

Ik wacht in ieder geval met smart op het nieuwe model, wat vinden jullie?