Bugatti 2018 Chiron

 

De Bugatti Chiron heeft een krachtige 8,0-liter 16-cilinder motor, vier turbochargers die 26,8 psi pompen in verband met de boost, die elke seconde 35 kubieke voet uitstoten en geeft en 2,866 pond piekdruk op elke verbindingsstang. De waterpomp is circuleert het koelmiddel door de motor snel genoeg om je badkuip in 11 seconden te vullen.

 

Bugatti-ingenieurs vertelde dat de Chiron versnelt van 0 tot 60 mph in minder dan 2,5 seconden, tot 124 mph in minder dan 6,5 seconden, tot 186 mph in minder dan 13,6 seconden. Vanuit de bestuurdersstoel, die op de militaire-specificatiedruk van 1.479 pk en 1.180 pond koppel in combinatie met een wielaandrijving en massieve banden rijdt, zou dit heel snel voelen. Op de weg is de topsnelheid van de Chiron zelfs elektronisch beperkt tot 261 mph. Het zal sneller gaan. De Chiron zal de Veyron Super Sport’s 268-mph productiewagen V-max-record gemakkelijk verslaan, dringt aan op Bugatti-baas Wolfgang Dürheimer, maar hij zal niet gaat verder niet in detail over hoeveel dit precies is. ‘We houden dat een verrassing voor je,’ glimlacht hij.

 

De Bugatti Chiron is buitengewoon, en niet alleen omdat het meer dan een decennium heeft geduurd, de Bugatti Veyron, de snelste en krachtiger is dan de auto die de benchmark voor hypercar snelheid is geweest. Of omdat het een koele $ 2,998,000 kost (inclusief belasting, zal het u graag weten). Nee, de Chiron reset de benchmark omdat het ook soepeler, verfijnder en leuker is om te rijden dan zijn voorgangeers. De Veyron was een auto die grotendeels bepaald werd door druk en snelheid. De Chiron voegt behendigheid en persoonlijkheid toe aan de mix, versterkt door een doordachte mix van technologie en luxe.

 

Het begint met de motor. Hoewel de basisarchitectuur ongewijzigd is, is de machtige W-16 opnieuw ontworpen om 8 procent meer vermogen te produceren en 9 procent meer koppelling dan in de Veyron Super Sport. De extra kracht komt tot zijn kracht door vier turbochargers die 69 procent groter zijn dan die van de Super Sport-motor. Maar dat is niet het hele verhaal: bij lage omwentelingen worden uitlaatgassen van elke bank van acht cilinders aan slechts één turbo aan weerszijden van het blok gevoed. Vervolgens wordt bij 3 800 rpm een ​​flap geopend in elke uitlaatspruitstuk om de tweede turbolader te bij te laden. Het resultaat is een draaimomentcurve een vlak van 2000 rpm tot 6.000 rpm en een krachtcurve met het opwaartse traject van een ballistische raket.

 

De motor zit in een geheel nieuwe carbonvezel “monocoque” met een torsiestijfheid van 50.000 Nm / graad-vergelijkbaar met die van een Le Mans LMP1 prototype. Hoe sterk is dat in leken? Bugatti was in staat om meerdere auto’s dezelfde auto te testen om de aluminiumruisstructuren aan de voor- en achterkant van de auto kapot te maken bij de testen. Als u ooit het geweld van een crash test hebt gezien, realiseert u hoe verbazingwekkend die vorige zin is.

 

 

De Chiron is een betoverende combinatie van hypercar en grand tourer. Je kan snel, heel snel rijden, zonder te voelen dat je zo achterlijk snel gaat, je palmen zweten en je hart slaat in je borst. Als een gevechtsschip wordt de enorme kracht van de Chiron verpakt in een imperiale rust.

 

Er zijn degenen die de relevantie van een auto in deze macht vragen, dit is snel, dit duur. Maar dat is de verbazingwekkende technische prestatie die de Bugatti Chiron vertegenwoordigt, negeren. Dürheimer maakt zijn plaats in de geschiedenis netjes op. “Wat de verbrandingsmotoren betreft, denk ik dat dit de top zal zijn,” zegt hij, subtiel erkent het feit dat de vervanging van Chiron onvermijdelijk een hoogwaardige hybride zal zijn. ‘Dertig jaar van nu zullen mensen terugkijken en zeggen:’ Zo hebben ze het toen gedaan. ” Hij heeft het goed.

 

Ons verbaast het heel erg dat zelfs Bugatti ook richting de hybride auto’s gaat. Vinden jullie dit passen bij een super car? Wat vinden jullie hiervan?