Bentley Continental GT

De Bentley Continental GT is pas een tijd geleden weer vernieuwt, maar onder de carrosserie is de auto nu dan ook al 13 jaar oud. Als zodanig moet Bentley werken aan een gloednieuwe generatie van de GT, die in het voorjaar van 2018 in verkoop zal gaan wereldwijd.

 

De GT ziet er veel dunner uit dan de zwaar beklede testversies die de afgelopen maanden op de wegen zijn gespot, met verschillende verbeteringen om de prestaties te verbeteren.

 

De eerste modellen komen door een nieuwe 6,0 liter W12 twin turbo-motor die voor het eerst in de Bentayga SUV verscheen, die 650bhp en 900Nm koppelling leverde. Dit brengt je daarmee met een snelle 3,8 seconde van 0 naar100km/u en een topsnelheid in de buurt van 300km/u. De prijzen zijn nog niet bevestigd, hoewel een schatting van het laatste cijfer is toegekend als £ 155.000, dus ongeveer omgerekend 250.000euro.

 

Tegelijkertijd zal ook een vernieuwde versie van de bescheiden 4,0-liter twin-turbo V8 worden aangeboden.

 

Los van de testresultaten van dit model, is de sleutel tot de revisie een herontworpen frame technologie die de twee-deur coupe zal ondersteunen. Het MSB-platform, dat voor het eerst op de nieuwe Porsche Panamera werd gebruikt, is aanzienlijk lichter dan de architectuur van de huidige Continental. En door de wielbasis 200 mm lager te maken, is het een grote stap voorwaarts van de VW Phaeton-basis van het model.

 

Het is waarschijnlijk dat “shed” in totaal ongeveer 100 kg zal wegen – dankzij het nieuwe aluminiumframe, en nieuwe motoren – maar weegt nogsteeds nog meer dan twee ton. Bentley heeft zijn verkoop strategie moeten verhogen met het hele nieuwe model als gevolg van de toegenomen concurrentie, van bijvoorbeeld de McLaren 570GT, Aston Martin DB11 en Mercedes-AMG S 63 Coupe.

 

Eerdere foto’s uit de eerste helft van 2017 onthulden dat de coupe zal lijken op het EXP 10 Speed ​​6 concept dat vorig jaar op de Geneva Motor Show verscheen. Dat model is in de productie als een twee-zits sportwagen – naar verwachting de Barnato genoemd – terwijl de Continental een praktischer bij een 2 + 2 blijft.

 

Een lagere voorkaant, een meer gevormde motorkap en nieuwe tweedelige LED koplampen, maken het grootste deel van de veranderingen aan de voorkant uit – en dat terwijl Bentley in grote lengtes is gegaan om ervoor te zorgen dat de koplampen zijn vermomd. Naar verwachting zal Bentley bij tweedelige lichten blijven. Ook de iconische achterhaakjesen en sportieve vorm van het nieuwe dak zijn heel mooi geworden. Terwijl de auto gedeeltelijk wordt geïnspireerd door het EXP 10 Speed ​​6-concept, bevestigen de eerdere foto’s een evolutie van de Continental GT’s look, namelijk een nogal radicalere revisie van het gehele model.

 

Terwijl de Continental GT eerst in de verkoop gaat, volgt vlak daarna de drop-top-GTC, die naast het coupe-ontwikkelingstest is bespoten, kort daarna, met dezelfde visuele en technologische veranderingen. Het assortiment zal dan verder worden uitgebreid met de toevoeging van de nieuwe modellen.

 

Bentley’s nieuwe productie plannen, die zijn geïnitieerd door de Bentayga SUV, maken deel uit van Dürheimer’s plan om de jaarlijkse wereldwijde omzet te verhogen naar ongeveer 20.000 in 2020!

 

Wat vinden jullie van de nieuwe Continental GT? Laat het weten in de comments!