BMW i8 Roadster 2018

Er gaan al een langer tijd geruchten rond over een BMW i8 Roadster op verschillende media, websites en blogs. Sinds het concept in 2012 de autoshow in Beijing is getoond, wachten we op een ervaring in de futuristische plug-in hybride sportwagen. In 2015 werd de eventuele productie bevestig van dit pracht model op 3 juli kregen we dan eindelijk de officiële video van BMW te zien.

 

De korte video van maar 21 seconden lang, toont ons de auto nog steeds in camouflage, wat vrij apart is aangezien dit meestal in deze vorm is te zien als de auto nog wordt getest. Hij wordt in de video getoont op een roterend platform in een wind tunnel. Een techno deun hoord je hard dreunen als we de i8 Roadster vanuit verschillende opvallende hoeken zien met windtunnel-animaties die de superieure aerodynamica van de auto ten toonstellen. De video eindigt met de tekst die zegt dat de i8 Roadster “in zijn laatste testfase” is en dat het een “icoon van een nieuw tijdperk is”. Het tijdperk waarnaar wordt verwezenlijkt, is waarschijnlijk de massa-elektrificatie die op BMW plaatsvindt.

 

Zie ook ons artikel over de audi e-tron en Q8 waar het ook duidelijk wordt dat Audi ook een elektrisch tijdperk voor zich ziet!

 

Dit is echter wel een vrij aparte manier om deze bloedmooie ​roadster te demonstreren. Meestal zien we advertenties voor roadsters die mensen tonen die genieten van hun BMW en veel plezier heben in een bergachtige omgeving in Europa. In deze video zagen we de auto dus in een wind tunnel, met nog zelfs de camouflage op het model. Waarschijnlijk om nog auto fans zoals wij nog meer aan het lijntje te houden, aangezien we nog niet precies weten hoe de stroomlijning van de auto wordt.

 

Uit het persbericht van BMW werd verteld; “BMW-I kijkt ernaar uit om het derde lid van de BMW I-familie te verwelkomen. In 2018 zal de BMW i8 Roadster de deur ontgrendelen tot een hele nieuwe dimensie in pionierend open rijplezier – vrijwel stil en met geen lokale uitstoot.” Dit leek dan ook erg op de uitspraken gedaan van de top designer bij Audi die de nieuwe Q8 designed en ook een rooskleurige groene toekomst voor zich ziet.

 

Dat is wat we zeker weten over dit hoogstwaarschijnlijke geweldig nieuwe aanwinst voor de I-series, aangezien we het gehele persbericht hebben omschreven in dit artikel, samen met de video wat er voor moois te bewonderen is in de video hieronder. We kunnen verwachten dat het model veel weg gaat hebben van de hardtop i8, inclusief de plug-in hybrid drive, die 357 pk en 420 koppeling. Hou onze website goed in de gaten voor meer nieuws over de toekomst van de nieuwe groenere Auto’s.

 

Wij vinden dit dan ook echt een goede zet van BMW aangezien Frankrijk vanaf binnenkort geen volledige benzine auto’s meer toestaan in de verkoop, als het aan de huidige premier van Frankrijk ligt. Echter moet dit nog wel worden doorgevoerd, maar grote kans dat andere landen zoals Nederland dit voorbeeld in de nabije toekomst ook moeten volgen.

 

Geniet van de video, en laat weten wat jij ervan vindt!