2018 Lamborghini Huracan Performante

Als het om supercar “speciale” edities gaat is er weinig nodig om auto liefhebbers te laten kwijlen. Maak de uitlaat een keihard geluid en bekijk de wereld premierre om de 20 procent premie te betalen die gemarkeerd is om de epische winstmarges te kunnen opblazen.

 

Het is een beproefde formule en daarom hoop ik dat je me zal vergeven als ik niet veel verwachtte toen het woord begon te verspreiden dat Lamborghini een tarted-up Huracan op de markt ging brengen. Het blijkt echter dat ik degene ben die in het oodje is genomen, want met een van de meest geavanceerde actieve aerodynamische systemen op een wagenauto is de nieuwe Huracan Performante behoorlijk speciaal – en hiervoor zijn geen ironische aanhalingstekens nodig;)

 

Het is bijna de standaard voor supercars om reusachtige spoilers op de achterkant te hebben die flop over hebben, zoals wilde pauwen die hun spullen uitsteken als hun eigenaars de auto’s rond het circuit trappen. Het idee is vrij eenvoudig: hoek de vleugel gaat omhoog voor meer “downforce”.

 

De Performante heeft ook een grote vleugel, maar levert dezelfde prestaties van aërodynamica zonder enige histrionics. De grote achtervleugel is helemaal vast; Het beweegt niet, in plaats daarvan vertrouwt op interne “trickery”, een systeem dat Lamborghini ALA noemt. Dat staat voor Aerodinamica Lamborghini Attiva, hoewel dat “ala” vleugel in het Italiaans betekent, is niet heel toevallig.

 

Het duurde niet lang om open wegen door het Italiaanse platteland te vinden, en dat is een goede zaak, want de Performante is niet precies een goede keuze voor uitstapjes in de stedelijke gebieden. De stoelen zijn dungevuld en gemaakt van koolstofvezels, een geweldige combinatie voor “trackpredess”.

De Huracan heeft niet genoeg hoofdruimte en de vaste rug op de stoelen.

 

 

Niet zozeer voor de straat.

 

 

Er is ook een heleboel verkeerslawaai om mee te kampen, met name van die remmen, die bij elke kruising hoorbaar zijn. Ik kan het niet zeggen, omdat ik ze de schuld heb gegeven, omdat ze me de moeite waard hadden om de warme ronden bij te zien.

 

Maar daarnaast is de Performante niet echt zwaarder voor het dagelijks leven dan de basis Huracan. Het infotainment systeem is gedateerd, maar nog meer functioneel dan de meeste exotische auto’s, waardoor de airco me op een zware Italiaanse zomerdag gekoeld hield en zelfs het geluidssysteem is meer dan van goede kwaliteit.

 

Het is moeilijk om niet te kijken naar de styling en het geluid van pure aanwezigheid van een Lamborghini. Maar als zelf een groot onbeschaafd kind, heb ik geen schande om te zeggen dat ik een grote fan ben. Dat gezegd hebbende, was een Lamborghini niet de eerste auto die ik zou kiezen tussen alle supercars.

 

Dat verandert met de Performante. Het is een legitiem geweldige auto, en toch levert het nog steeds dezelfde overweldigende rijervaring overal, evenals de rest van de familie Lamborghini.

 

Wij zijn in ieder geval een grote fan geworden van de nieuwe Lambo. Wil je meer lezen over andere supercars, kijk dan naar onze andere artikelen over onder andere de Bentley GT Continental!