2018 Ferrari 488 Special Edition: lichter en met een grotere eetlust voor snelheid

0
2018 Ferrari 488 Special Edition

Het is het model voor mensen die denken dat reguliere supercars niet genoeg zijn.

 

Bewijs van de glorieuze onzekerheid die de Maranello-volk motivert. De 488GTB leidt alvast zijn segment in zowel snelheid als opwinding, maar de komende strip-and-whipped versie zal nog sneller en spannender zijn. Zijn voorgangers zijn genaamd Speciale, Scuderia en Challenge Stradale, maar we voorspellen dat l’ultimo 488 een andere spoiler zou gaat krijgen.

 

 

Ferrari zou het nooit toegeven, maar de aankomst van McLaren heeft een wapenwedstrijd onder supercar producenten veroorzaakt en daarom is het de 488’s missie is om de opkomende McLaren 720S in alle opzichten te verbeteren. De reguliere 488 is al sneller dan de vorige 458 Speciale, dus het is een eerlijke weddenschap dat deze auto, volgens Ferrari’s recente vorm, echt spectaculair zal zijn.

 

Platform: Het zit op dezelfde aluminiumruimte als de reguliere 488, hoewel we veilig kunnen voorspellen dat Ferrari veel massa door het gebruik van lichtgewicht materiaal scheert. Als eerdere Speciales een indicatie zijn, zal het minstens 200 pond lichter zijn dan de basisauto dankzij de uitgebreide carbonisatie en het soort extreme strippen die normaal gesproken worden voorbehouden aan herenclubs.

 

Wat zeker interessant is, om te ontdekken wat Ferrari uit de 488GTB’s twin turbocharged 3.9-liter V8 kan optrekken als het volume tot 11 is. De laatste Special had 35 pk meer dan de normale 458. Turbos aanbieding Dit de kans om deze marge sterk uit te breiden, hoewel Ferrari de keurbaarheid van de reguliere motor zal behouden. De software zal even belangrijk zijn als de hardware, met veel meer agressieve instellingen die worden in dit systeem.

 

De komende Lamborghini Huracán Performante is gericht op een vergelijkbare doelgroep: die voor wie gewone supercars gewoon niet super genoeg zijn. Kijk ook ons artikel over deze supercar.

 

Ferrari produceert tegenwoordig niet veel, maar de meest voor de hand liggende uitdaging is ervoor te zorgen dat de motor zo traceerbaar en progressief blijft als in de reguliere 488.

 

Geschatte prijs: De voorspelbare cadans van Ferrari’s modelplannen betekent dat we dit jaar 488 Speciale bij de Geneva show moeten zien, en daarna in de verkoop als 2018 model gaat.

 

Wat vinden jullie van deze bak? Zou je eerder voor de Lamborghini Huracán Performante gaan als je het geld had? Laat het ons weten!

2018 Mercedes-Benz E-klasse Coupe: Een grotere bak met meer Stijl en Ruimte

0
2018 Mercedes-Benz E-klasse Coupe

 

Op het eerste gezicht zou je kunnen worden vergeven om deze nieuwe E-klasse te verwarren voor zijn stalgenoten, gezien het nieuwe vloeiende ontwerp die door alle drie de modellen wordt gedeeld. Dat is niet een graaf, omdat de E-klasse veel van de schoonheid van de grotere S-klasse behoudt, ondanks zijn lichtjes vernauwde proporties. Terwijl de bekende voorkant met zijn diamantrooster nauwelijks heel vernieuwend is, combineert de schoonheid van de E-klasse coupe en B-pilaar-minder glas aan de zijkant en een heldere achterkant om een ​​mooi glad profiel te maken.

 

De rijhoogte van de coupe is lager dan de sedan’s, en een luchtvering is optioneel. Een sportpakket voegt een body kit, AMG-wielen, en een AMG-stuurwiel toe. Diegenen die een even sportievere coupe van E-klasse willen, zullen een beetje langer moeten wachten voor een volledige AMG-versie; Er is nog geen officiele verklaring, hoewel een V-8-aangedreven E63 coupe niet bij de nieuwe release zal zijn. In plaats daarvan wordt de AMG coupe aangedreven door een van de nieuwe” turbocharged inline” zes motoren van Mercedes-Benz, met eventueel ongeveer 450 pk, bedoeld om te zitten boven de eigen E43 sedan-variant van AMG, die een krachtiger versie van de turbo-charged V6 van de E400.

 

Een volledige reeks van hightech-functies zal beschikbaar zijn in de coupe, zoals ze in de E-klasse sedan zijn. Het 12,3-inch centraal COMAND-scherm van de sedan is standaard op de twee-deur en een tweede 12,3-inch digitale scherm is optioneel. Apple CarPlay en Android Auto zijn inbegrepen in deze modellen en uitgerust met navigatie, en er is ook een draadloze inductieve oplader voor de meeste smartphones. Automatische noodremmen zijn standaard inbegrepen, terwijl het meer geavanceerde Drive Pilot semi-autonome systeem niet standaard inbegrepen is.

 

De prijs wordt later aangekondigd in de Amerikaanse lancering van de VS deze zomer, maar klanten moeten verwachten een premie te betalen voor zijn extra dosis stijl en kracht in vergelijking met de E300-sedan, die begint op $ 53.075.

 

Wat vinden jullie van deze nieuwe dikke bak van Mercedes? Laat het ons weten in de reacties!

2018 Lamborghini Huracan Performante: de beste Lambo tot nu toe

0
2018 Lamborghini Huracan Performante

Als het om supercar “speciale” edities gaat is er weinig nodig om auto liefhebbers te laten kwijlen. Maak de uitlaat een keihard geluid en bekijk de wereld premierre om de 20 procent premie te betalen die gemarkeerd is om de epische winstmarges te kunnen opblazen.

 

Het is een beproefde formule en daarom hoop ik dat je me zal vergeven als ik niet veel verwachtte toen het woord begon te verspreiden dat Lamborghini een tarted-up Huracan op de markt ging brengen. Het blijkt echter dat ik degene ben die in het oodje is genomen, want met een van de meest geavanceerde actieve aerodynamische systemen op een wagenauto is de nieuwe Huracan Performante behoorlijk speciaal – en hiervoor zijn geen ironische aanhalingstekens nodig;)

 

Het is bijna de standaard voor supercars om reusachtige spoilers op de achterkant te hebben die flop over hebben, zoals wilde pauwen die hun spullen uitsteken als hun eigenaars de auto’s rond het circuit trappen. Het idee is vrij eenvoudig: hoek de vleugel gaat omhoog voor meer “downforce”.

 

De Performante heeft ook een grote vleugel, maar levert dezelfde prestaties van aërodynamica zonder enige histrionics. De grote achtervleugel is helemaal vast; Het beweegt niet, in plaats daarvan vertrouwt op interne “trickery”, een systeem dat Lamborghini ALA noemt. Dat staat voor Aerodinamica Lamborghini Attiva, hoewel dat “ala” vleugel in het Italiaans betekent, is niet heel toevallig.

 

Het duurde niet lang om open wegen door het Italiaanse platteland te vinden, en dat is een goede zaak, want de Performante is niet precies een goede keuze voor uitstapjes in de stedelijke gebieden. De stoelen zijn dungevuld en gemaakt van koolstofvezels, een geweldige combinatie voor “trackpredess”.

De Huracan heeft niet genoeg hoofdruimte en de vaste rug op de stoelen.

 

 

Niet zozeer voor de straat.

 

 

Er is ook een heleboel verkeerslawaai om mee te kampen, met name van die remmen, die bij elke kruising hoorbaar zijn. Ik kan het niet zeggen, omdat ik ze de schuld heb gegeven, omdat ze me de moeite waard hadden om de warme ronden bij te zien.

 

Maar daarnaast is de Performante niet echt zwaarder voor het dagelijks leven dan de basis Huracan. Het infotainment systeem is gedateerd, maar nog meer functioneel dan de meeste exotische auto’s, waardoor de airco me op een zware Italiaanse zomerdag gekoeld hield en zelfs het geluidssysteem is meer dan van goede kwaliteit.

 

Het is moeilijk om niet te kijken naar de styling en het geluid van pure aanwezigheid van een Lamborghini. Maar als zelf een groot onbeschaafd kind, heb ik geen schande om te zeggen dat ik een grote fan ben. Dat gezegd hebbende, was een Lamborghini niet de eerste auto die ik zou kiezen tussen alle supercars.

 

Dat verandert met de Performante. Het is een legitiem geweldige auto, en toch levert het nog steeds dezelfde overweldigende rijervaring overal, evenals de rest van de familie Lamborghini.

 

Wij zijn in ieder geval een grote fan geworden van de nieuwe Lambo. Wil je meer lezen over andere supercars, kijk dan naar onze andere artikelen over onder andere de Bentley GT Continental!

De nieuwste supercar met hybride elementen: 2018 Bugatti Chiron

0
Bugatti 2018 Chiron

 

De Bugatti Chiron heeft een krachtige 8,0-liter 16-cilinder motor, vier turbochargers die 26,8 psi pompen in verband met de boost, die elke seconde 35 kubieke voet uitstoten en geeft en 2,866 pond piekdruk op elke verbindingsstang. De waterpomp is circuleert het koelmiddel door de motor snel genoeg om je badkuip in 11 seconden te vullen.

 

Bugatti-ingenieurs vertelde dat de Chiron versnelt van 0 tot 60 mph in minder dan 2,5 seconden, tot 124 mph in minder dan 6,5 seconden, tot 186 mph in minder dan 13,6 seconden. Vanuit de bestuurdersstoel, die op de militaire-specificatiedruk van 1.479 pk en 1.180 pond koppel in combinatie met een wielaandrijving en massieve banden rijdt, zou dit heel snel voelen. Op de weg is de topsnelheid van de Chiron zelfs elektronisch beperkt tot 261 mph. Het zal sneller gaan. De Chiron zal de Veyron Super Sport’s 268-mph productiewagen V-max-record gemakkelijk verslaan, dringt aan op Bugatti-baas Wolfgang Dürheimer, maar hij zal niet gaat verder niet in detail over hoeveel dit precies is. ‘We houden dat een verrassing voor je,’ glimlacht hij.

 

De Bugatti Chiron is buitengewoon, en niet alleen omdat het meer dan een decennium heeft geduurd, de Bugatti Veyron, de snelste en krachtiger is dan de auto die de benchmark voor hypercar snelheid is geweest. Of omdat het een koele $ 2,998,000 kost (inclusief belasting, zal het u graag weten). Nee, de Chiron reset de benchmark omdat het ook soepeler, verfijnder en leuker is om te rijden dan zijn voorgangeers. De Veyron was een auto die grotendeels bepaald werd door druk en snelheid. De Chiron voegt behendigheid en persoonlijkheid toe aan de mix, versterkt door een doordachte mix van technologie en luxe.

 

Het begint met de motor. Hoewel de basisarchitectuur ongewijzigd is, is de machtige W-16 opnieuw ontworpen om 8 procent meer vermogen te produceren en 9 procent meer koppelling dan in de Veyron Super Sport. De extra kracht komt tot zijn kracht door vier turbochargers die 69 procent groter zijn dan die van de Super Sport-motor. Maar dat is niet het hele verhaal: bij lage omwentelingen worden uitlaatgassen van elke bank van acht cilinders aan slechts één turbo aan weerszijden van het blok gevoed. Vervolgens wordt bij 3 800 rpm een ​​flap geopend in elke uitlaatspruitstuk om de tweede turbolader te bij te laden. Het resultaat is een draaimomentcurve een vlak van 2000 rpm tot 6.000 rpm en een krachtcurve met het opwaartse traject van een ballistische raket.

 

De motor zit in een geheel nieuwe carbonvezel “monocoque” met een torsiestijfheid van 50.000 Nm / graad-vergelijkbaar met die van een Le Mans LMP1 prototype. Hoe sterk is dat in leken? Bugatti was in staat om meerdere auto’s dezelfde auto te testen om de aluminiumruisstructuren aan de voor- en achterkant van de auto kapot te maken bij de testen. Als u ooit het geweld van een crash test hebt gezien, realiseert u hoe verbazingwekkend die vorige zin is.

 

 

De Chiron is een betoverende combinatie van hypercar en grand tourer. Je kan snel, heel snel rijden, zonder te voelen dat je zo achterlijk snel gaat, je palmen zweten en je hart slaat in je borst. Als een gevechtsschip wordt de enorme kracht van de Chiron verpakt in een imperiale rust.

 

Er zijn degenen die de relevantie van een auto in deze macht vragen, dit is snel, dit duur. Maar dat is de verbazingwekkende technische prestatie die de Bugatti Chiron vertegenwoordigt, negeren. Dürheimer maakt zijn plaats in de geschiedenis netjes op. “Wat de verbrandingsmotoren betreft, denk ik dat dit de top zal zijn,” zegt hij, subtiel erkent het feit dat de vervanging van Chiron onvermijdelijk een hoogwaardige hybride zal zijn. ‘Dertig jaar van nu zullen mensen terugkijken en zeggen:’ Zo hebben ze het toen gedaan. ” Hij heeft het goed.

 

Ons verbaast het heel erg dat zelfs Bugatti ook richting de hybride auto’s gaat. Vinden jullie dit passen bij een super car? Wat vinden jullie hiervan?

De 2018 Audi RS 5, een onschuldig uiterlijk met een krachtige motor

0
Audi 2018 RS 5

Zoals alle dieren, zijn mensen onderworpen aan verschillende verleidingen. Een salade is gezonder dan een hamburger en frietjes, maar de lekker geur die je binnen een blok van een ouderwetse hamburgergewricht ruikt, is onweerstaanbaar. Op dezelfde manier zou u geen andere auto moeten kopen, maar wanneer zal u een andere vergelijkbare auto vinden?

 

Nieuw in 2018 wordt de tweede generatie RS 5 geboren om twee oproepen te beantwoorden. Eén: Het moet een bekwame hoekkapper zijn met een snelle inslag en de behendigheid van een leeuw. Twee: Het moet rustig zijn op de snelweg, aangezien het door mijlen gaat.

 

Dit is niet alleen een “hopp-up” S5, maar veel technisch werk ging erin om het RS-embleem te verdienen. Tussen de stootkussens ligt een 2,9 liter V-6 die twee grote turbo’s inbegrepen om 450 pk te toeren tussen 5.700 en 6.700 tpm en 442 pond-voeten koppelling over een breed bereik dat zich uitstrekt van 1.900 tot en met 5000 rpm. Het is gebonden aan een 8-speed automaat die de V-6’s naar alle vier wielen via Audi’s beroemde Quattro systeem kanaliseert.

 

Kopers die een handleiding willen hebben, hebben geen geluk, maar dat is echter geen probleem. Audi onderzoek in de Sport Klasse zegt dat je waarschijnlijk geen drie pedalen in de RS 5 wilt, volgens ontwikkelaar Stephan Reil. Bovendien kan de tiptronic bliksem snel schakelen.

 

En toch is het briljant analoog om te rijden. Het gaat met een scherpe omschakeling met minimale lichaamsbeweging en volgt de kromme met zo veel grip dat het lijkt alsof de banden in het asfalt graven om de auto in de goede richting te laten richten. De stuurinrichting is goed gewogen, hoewel de feedback die u van de voorwielen krijgt, met name in dynamische omstandigheden, kan worden verbeterd. De RS 5 is ongetwijfeld het soort machine dat leuker is om op een snelle weg te rijden dan op een spoor.

 

De RS 5 ziet er vrij saai uit, althans als je de koeien in Andorra vraagt. De meesten stonden zelfs niet op om naar boven te kijken, toen ik onverschillig langs de weg ging. Jaloers, misschien. Maar meerdere mensen stopten en vroegen over de auto tijdens mijn tijd achter het stuur; Ons teken dat het enthousiasme is goedgekeurd door de mensen die mij zagen rijden. En toch is het low-key. Het is mooi om te zien voor de ogen niet met stoute vleugels en een uitlaatpijp die kan verdubbelen als een oliepijpleiding. In plaats daarvan heeft het een slimme, doelgerichte houding dat degenen die audi hoog hebben zitten onmiddellijk herkennen. Een model-specifieke grill en bredere “fender flares” voegen een extra dimensie toe aan de uitstraling, maar onderscheiden het ook van het vorige model S5. De “Sonoma Green” verf is een hele mooie kleur voor dit model.

 

Wat ook opvallend is, is dat dit model nog niet geheel aan de richtlijnen voldoet van de Volkswagen groep waarin de toekomstige modellen bijna allemaal hybride zijn. Kijk daarom ook onze andere artikelen over bijvoorbeeld de nieuwe a8 en q8 of naar de nieuwe Porsche Cayenne 2018.

 

De 2018 Audi RS 5 voldoet aan beide vereisten. Het is een bekwame dagelijkse auto voor dagelijks gebruik waarin je je niet verveelt, en het is ook nog steeds sportief wat goed te merken is wanneer je achter het stuur zit.

 

Wat vinden jullie van de nieuwe S5? Bekijk ook al onze andere Audi artikelen om op de hoogte te blijven wat Audi te bieden heeft in 2018 en later!

De nieuwe 2018 Porsche Cayenne

0
Porsche 2018 Cayenne turbo S

 

De huidige Porsche Cayenne nadert het einde van zijn levenscyclus, aangezien een prototype opvolger meerdere keren is getest. De buitenkant is nog steeds gedeeltelijk vermomd, maar we kunnen het grootste deel van de details van het derde generatie model al zien, het model lijkt een slankere look te hebben die door een langere, platter dak wordt gedomineerd.

De nieuwe Cayenne komt uit in eind 2017, als een 2018-model, en wanneer het model uitkomt wordt er verbeterde dynamiek, brandstofefficiëntie en hoge prestatie verwacht dankzij de SUV-versie van het MLB-platform van de Volkswagen Group moet bieden. Het platform maakte zijn debuut in de 2017 Audi Q7 en is sindsdien verschenen in de 2017 Bentley Bentayga en 2018 Audi Q5. Het komt ook voor in de volgende VW Touareg, evenals de Urus SUV van Lamborghini.

 

De voordelen van het nieuwe platform zijn een lichter gewicht en verbeterde stijfheid, in combinatie van hoogwaardig staal, aluminium en zelfs wat koolstofvezel in de mix. We verwachten dat de nieuwe Cayenne zo veel als 220 pond minder zal wegen dan het huidige model, dat in normale uitvoering nog steeds bijna 4,500 pond weegt.

 

 

Wat betreft de styling geven Porsche’s tweede generatie Panamera plus de kleinere Macan SUV aan wat de nieuwe stijl gaat worden voor Porche vanaf 2018. We wachten voor de nieuwe Cayenne om de “Macan’s clamshell hood” en “wraparound taillights” ook te gebruiken als de nieuwe standaard. De Panamera’s voorste lucht aanzuiging wordt ook verwacht in het geheel nieuwe ontwerp.

 

De snellere modellen zullen naar verwachting sterk lijken op de huidige Cayenne. V-6 motoren zullen in de basis- en middenklasse Cayenne S-modellen bestaan. Een plug-in hybride setup wordt gebruikt voor een nieuwe Cayenne E-Hybrid (in plaats van de huidige Cayenne S E-Hybrid) en een “twin-turbocharged” V-8 voor de Cayenne Turbo. Een high-performance plug-in hybride setup zal ook in een nieuwe Cayenne Turbo S E-Hybrid zijn, net zoals in het Panamera-assortiment. Gezien het schandaal van de VW-groep, wordt er geen vervanging verwacht voor de huidige Cayenne Diesel in de Verenigde Staten. Waarschijnlijk zal dit echter wel hier in Nederland en in de rest van Europa worden aangeboden.

 

Het interieur van de nieuwe Cayanne wordt naar verwachting sterk vergelijkbaar met die van de Panamera. Er zullen minder fysieke knoppen zijn dankzij een verbeterde touchscreen interface. Er zullen ook verbeterde infotainment en connectiviteit opties aanwezig, plus meer elektronische driver hulpmiddelen compleet met semi-autonome functies.

 

Wat vinden jullie van de overstap van de Volkswagen groep naar groenere auto’s? Bekijk ook onze artikellen over onder andere de nieuwe Audi’s van 2018 die vergelijk gaan worden qua motor en interieur!

Audi’s nieuwe A8 sedan, is high-tech en zelf rijdend

0
Audi a8 2018

Audi komt met haar grootste sedan en het meeste luxe model, de nieuwste versie van de A8. Als Audi’s nieuwe paradepaardje krijgt het natuurlijk de beste en nieuwste technologieën die het merk te bieden heeft

 

De A8 krijgt een aantal mild-hybride aandrijflijnen, een 48 volt elektrisch systeem standaard Quattro all-wheel drive, een strak interieur met lounge-geïnspireerde en geautomatiseerde drijvende systemen. Twee standaard wielmaten gaan worden aangeboden, de A8L krijgt nog een extra 5.1-inch in lengte meer dan het standaard A8 model. De A8 zet de nieuwe standaard die voor de komende modellen ook kan worden verwacht qua stijl.

 

Sommige van Audi’s concurrenten deze uitspraak zullen betwisten over de A8: “de eerste auto in de wereld is te hebben ontwikkeld voor sterk geautomatiseerd rijden”. Bij snelheden van maximaal 37,3 mijl per uur, zegt de Audi Artificial Intillegence traffic jam piloot neemt de controle van starten, versnellen, stuurinrichting en remmen van taken, zodat de bestuurder andere taken met betrekking tot rijden, zoals de on-board TV kijken, niet hoeft uit te voeren.

 

De nieuwe audi AI technologie brengt kunstmatige intelligentie naar de A8. Het AI-systeem zal vermoedelijk leren van de bestuurder gewoontes, likes, hekel en regelmatige routes, en zal daarmee aanbevelingen doen op basis van al die gegevens. De Audi AI ‘remote parking pilot’ en de Audi AI ‘remote garage pilot’ voeren precies uit wat je zou denken op basis van hun namen, en de bestuurder hoeft niet geen eens aanwezig te zijn in de auto zelf, met behulp van een smartphone-app.

 

De 48 volt elektrisch systeem oefent ook controle over het vering systeem van de A8. Niet alleen kan het systeem verhogen en verlagen van elk van de auto’s vier onafhankelijk wielen, de A8 kan zich op een manier plaatsen om de veiligheid te verbeteren bij een ongeval. Vierwielige stuurinrichting met een variabele verhouding vooraan maakt de grootste sedan bij hoge snelheid stabiel en wendbaar bij lage snelheden.

 

Vijf verschillende motoren zijn uiteindelijk beschikbaar in de binnenlandse markt van de Audi’s van Duitsland. Twee 3.0-liter V6 motoren – een gas en een diesel – zullen optioneel zijn in verband met de productietijd. De gas-versie heeft 340 pk. Een benzine-model V8 volgt binnenkort daarna met 460 PK zal, en een W12 zal uiteindelijk beschikbaar met 585 PK. Een ‘belt alternator’ start system is standaard in de lijn. Later, zal een A8 L E-tron Quattro plug-in hybride ook beschikbaar worden met 449 aan totale pk’s, 31.1 mijl van elektrische bereik en een inductieve gekoeld systeem om draadloos op te laden.

 

Er zijn geen knoppen of draaiknoppen meer om het ‘infotainment-system’ te bedienen in de audi. Een 10.1-inch touchscreen is de belangrijkste interface voor de bestuurder, gevolgd door spraakopdrachten. Er zijn knoppen met een paar tweede kleinere LCD-schermen in de middenconsole om de schakelinrichtingen weer te geven De nieuwe A8 is grotere binnen en uit dan het vorige model. De lange-wielbasis A8L krijgt een optionele ‘relax’ stoel, met verwarming, koeling en voor het lichaam en om de voeten te masseren.

 

Prijzen in Europa begint bij 90,600 euro, of ongeveer $103,225 in Amerika. De lancering van de gloednieuwe A8, is onderdeel van Audi’s verplaatsen in wat zij een digitaal autobedrijf noemen. Naar verwachting gaan veel van de high-tech snufjes in A8 terugworden gezien in de toekomst Audi.

 

Bekijk ook ons artikel over de nieuwe Q8, waar ook werd aangegeven dat Audi een duurzamere toekomst ziet. En laat ons weten in de comments wat jij van de nieuwe A8 vindt!

 

Het GranTurismo model van Maserati die in 2018 verwacht wordt, heeft zijn wereld debuut gemaakt in New York

0
Maserati Gran Turismo

Maserati heeft de “New York Stock Exchange” als gekozen locatie om het 2018 GranTurismo model bekend te maken. Met zijn rustgevende buitenkant in “Grigio Granito” kleur en verfijnde zwarte lederen interieur maaktte het GranTurismo MC (kort voor Maserati Corse) een wereld debut op Experience Square, wat nabij the New York stock exchange ligt.

 

Reid Bigland, de bestuurder van de nieuwe Masarati, heeft het openings singaal gegeven van de aandelenmarkt precies 16.00 uur CET (10.00 uur CET).

Maserati heeft zijn volledige assortiment naast het gerestaureerde GranTurismo MC voor het New York Stock Exchange-gebouw opbouwen: een zwarte Ghibli SQ4 Nerissimo Edition met een zwart / rood interieur (een exclusieve versie voor de Amerikaanse en Canadese markten, die debuteerde in de New York Auto Show afgelopen april), een blauwe “Passione” Quattroporte GTS GranLusso met een Zegna Silk interieur en een witte 350 hp Levante met een zwart / rood interieur, de eerste SUV in de eeuwenoude geschiedenis van Maserati.

 

Behalve de moderne Maserati-auto’s, hadden de mensen in New Yorkers de kans om een ​​sensationele sport coupé voor Maserati’s te bewonderen: de blauwe Maserati Tipo 151 – een van de drie ooit gebouwd – die deelnam aan het 24-uurse Le Mans-race in 1962.

 

MY18 GRANTURISMO

Het GranTurismo model, is een echt Italiaans autoconcept dat door Maserati gebouwd is. Het GranTurismo-model is de nieuwste Maserati ontworpen door Pininfarina en sinds de lancering in 2007 is het uitgegroeid tot een van de meest iconische GT-auto’s die ooit gebouwd zijn. De 4-zitter coupé wordt beschouwd als de ultieme expressie van Maserati’s passie, technologie en vakmanschap. Dit model blijft uniek in de “supercar” klasse, dankzij zijn tijdloze design en comfortabele 4-zits interieur.

 

Maserati heeft meer dan 37.000 GranTurismo- en GranCabrio-modellen in de historische fabriek van Viale Ciro Menotti laten produceren. Masarati herstelt het iconische model voor 2018 met een elegante en aerodynamische efficiënte restyling, verfijnde interieurs en het moderne info-entertainment systeem.

 

De gestroomlijnde GranTurismo-assortiment modellen bestaan uit twee versies, de Sport en de MC – waarvan de MC in New York werd tentoon gesteld. Beide versies zijn uitgerust met een 4,7-liter V8-motor, die door Ferrari in Maranello is gebouwd en in staat is om 454 pk te produceren op 7000 rpm en 384 ft-lb bij 4,750 rpm. Het nieuwe model heeft 6 schakels met ZF automatische versnellingsbak die direct is aangesloten op de V8-motor.

 

 

Het interieur van de GranTurismo biedt ongeëvenaard comfort voor vier personen, dankzij de individuele Poltrona Frau® lederen stoelen, met geïntegreerde hoofdsteunen. De iconische Italiaanse coupé is ook verkrijgbaar en andere lederen bekleding.

 

Maserati produceert een compleet assortiment unieke auto’s met een geweldige persoonlijkheid, tijdloosheid en die overal herkenbaar zijn. Met hun stijl, technologie en exclusieve karakter, voldoen ze aan de meest veeleisende smaken en zijn ze altijd een benchmark in de automobielindustrie. Zij zetten met dit model wederom de traditie voort van succesvolle auto’s, die elk herdefiniëren wat een Italiaanse sportwagen is in termen van ontwerp, prestatie, comfort, elegantie en natuurlijk veiligheid.

Bekijk ook onze andere artikelen over wat er voor moois is te verwachten in 2018!

De E-tron, Audi’s vernieuwing: Audi E-tron Sportback concept toont de progressieve plannen van Audi.

0
Audi E-tron

Audi heeft een nieuwe coupe-SUV-creatie, dat is namelijk de Audi E-tron Sportback: een volledig elektrische concept auto ontworpen om Audi’s plannen van elektrische auto wereldheerschappij te tonen. Het model is voor het eerst getoond aan publiek tijdens de 2017 Shanghai Motor Show. En we hebben goed nieuws, hier is ook bevestig dat in 2019 is al een productie-versie op de banden komt.

 

De e-tron Sportback is de tweede van de drie nieuwe EV’s(volledig elekrtische modellen) die verwacht worden om 2020 in de verkoop te gaan. De eerste van deze drie auto’s is de productie-versie van het E-tron quattro concept, dat eigenlijk ook wel de Q6 E-tron genoemd kan worden als het in de showroom staat in 2018. Dit wordt gevolgd door de sportieve E-tron Sportback die een jaar later uitkomt.

 

Meer info over het uiterlijk

De E-tron Sportback is ongeveer zo Sportback-achtig als maar kan: het is een lange, vier-deurs met een grote motorkap. Hij rijdt hoger dan de andere Audi Sportback-modellen, dus is het zeker meer Allroad dan Q-modellen, wat betreft de rijhoogte en de grondhoogte.

 

Met betrekking tot de ontwerpdetails, zijn de achteruitkijkcamera’s dichter bij de productie dan je denkt. Audi implementeert dit wanneer en waar ze in productie worden gezet. Buitenontwerper Domen Rucigaj vertelde ons dat ze voor de 2018 modellen over niet al te lang beschikbaar zijn, hij zei dat binnen een paar maanden in de volgende generatie A8 zouden kunnen zien.

 

De E-tron Sportback wordt beschreven als ‘een interpretatie van de A7, maar met SUV DNA.’ Hij wil graag benadrukken dat de E-tron Sportback zijn eigen ruimte in Audi’s assortiment snijdt: ‘Dit is een geheel nieuw segment, omdat coupe-SUV’s normaal gesproken veel hoger zijn. Dit is veel langer en dynamischer. ‘

 

Bij het kruisen zal de Sportback alleen de voormotor gebruiken om energie te besparen en worden allen de achtermotoren ingeschakelt. Er is de standaard ‘D’ aandrijfmodus, voor kleine afstanden zoals naar de winkels, of ‘S’ voor uw B snellere en sportievere afstanden. De ‘S’ modus is de enige instelling waar de versterkte stroom beschikbaar wordt.

 

Audi is er zeker van dat de E-tron Sportback ook de keuze is van de elektrische auto van de bestuurder, ondanks het feit dat deze motor nog twee jaar geleden vrijwel hetzelfde is gebleven.

 

Projectleider van de e-tron modellen, Jan Wischerath verzekerde iedereen dat het niet alleen emotioneel zou zijn om naar te kijken, maar ook een andere droge elektrische auto: ‘De auto en versnelling zullen precies volgen wat u doet met uw voeten, dus er is geen downshifting. Je drukt op de versneller en de auto gaat gewoon in dat moment, dus het is erg snel en responsief, zelfs op strakke, kronkelende wegen. ‘

 

Hoe zit het met bereik en opladen?

 

Nou, op voorwaarde dat je niet rijdt als je haar overal brandt, kun je zo’n 310 mijl uit een lading krijgen. Nogmaals, dat cijfer is precies hetzelfde als wat Audi hoopt te halen uit het veel meer SUV-achtige E-tron quattro concept. Die 310-mijl (ongveer 500 km) bereik van de modellen, betekent dat het ongeveer gelijk is aan de Tesla Model X en als de (weliswaar kleinere) Jaguar I-Pace.

 

 

Ik wacht in ieder geval met smart op het nieuwe model, wat vinden jullie?

Kijk hier de nieuwe video van de nieuwe BMW i8!

0
BMW i8 Roadster 2018

Er gaan al een langer tijd geruchten rond over een BMW i8 Roadster op verschillende media, websites en blogs. Sinds het concept in 2012 de autoshow in Beijing is getoond, wachten we op een ervaring in de futuristische plug-in hybride sportwagen. In 2015 werd de eventuele productie bevestig van dit pracht model op 3 juli kregen we dan eindelijk de officiële video van BMW te zien.

 

De korte video van maar 21 seconden lang, toont ons de auto nog steeds in camouflage, wat vrij apart is aangezien dit meestal in deze vorm is te zien als de auto nog wordt getest. Hij wordt in de video getoont op een roterend platform in een wind tunnel. Een techno deun hoord je hard dreunen als we de i8 Roadster vanuit verschillende opvallende hoeken zien met windtunnel-animaties die de superieure aerodynamica van de auto ten toonstellen. De video eindigt met de tekst die zegt dat de i8 Roadster “in zijn laatste testfase” is en dat het een “icoon van een nieuw tijdperk is”. Het tijdperk waarnaar wordt verwezenlijkt, is waarschijnlijk de massa-elektrificatie die op BMW plaatsvindt.

 

Zie ook ons artikel over de audi e-tron en Q8 waar het ook duidelijk wordt dat Audi ook een elektrisch tijdperk voor zich ziet!

 

Dit is echter wel een vrij aparte manier om deze bloedmooie ​roadster te demonstreren. Meestal zien we advertenties voor roadsters die mensen tonen die genieten van hun BMW en veel plezier heben in een bergachtige omgeving in Europa. In deze video zagen we de auto dus in een wind tunnel, met nog zelfs de camouflage op het model. Waarschijnlijk om nog auto fans zoals wij nog meer aan het lijntje te houden, aangezien we nog niet precies weten hoe de stroomlijning van de auto wordt.

 

Uit het persbericht van BMW werd verteld; “BMW-I kijkt ernaar uit om het derde lid van de BMW I-familie te verwelkomen. In 2018 zal de BMW i8 Roadster de deur ontgrendelen tot een hele nieuwe dimensie in pionierend open rijplezier – vrijwel stil en met geen lokale uitstoot.” Dit leek dan ook erg op de uitspraken gedaan van de top designer bij Audi die de nieuwe Q8 designed en ook een rooskleurige groene toekomst voor zich ziet.

 

Dat is wat we zeker weten over dit hoogstwaarschijnlijke geweldig nieuwe aanwinst voor de I-series, aangezien we het gehele persbericht hebben omschreven in dit artikel, samen met de video wat er voor moois te bewonderen is in de video hieronder. We kunnen verwachten dat het model veel weg gaat hebben van de hardtop i8, inclusief de plug-in hybrid drive, die 357 pk en 420 koppeling. Hou onze website goed in de gaten voor meer nieuws over de toekomst van de nieuwe groenere Auto’s.

 

Wij vinden dit dan ook echt een goede zet van BMW aangezien Frankrijk vanaf binnenkort geen volledige benzine auto’s meer toestaan in de verkoop, als het aan de huidige premier van Frankrijk ligt. Echter moet dit nog wel worden doorgevoerd, maar grote kans dat andere landen zoals Nederland dit voorbeeld in de nabije toekomst ook moeten volgen.

 

Geniet van de video, en laat weten wat jij ervan vindt!