Audi 2018 RS 5

Zoals alle dieren, zijn mensen onderworpen aan verschillende verleidingen. Een salade is gezonder dan een hamburger en frietjes, maar de lekker geur die je binnen een blok van een ouderwetse hamburgergewricht ruikt, is onweerstaanbaar. Op dezelfde manier zou u geen andere auto moeten kopen, maar wanneer zal u een andere vergelijkbare auto vinden?

 

Nieuw in 2018 wordt de tweede generatie RS 5 geboren om twee oproepen te beantwoorden. Eén: Het moet een bekwame hoekkapper zijn met een snelle inslag en de behendigheid van een leeuw. Twee: Het moet rustig zijn op de snelweg, aangezien het door mijlen gaat.

 

Dit is niet alleen een “hopp-up” S5, maar veel technisch werk ging erin om het RS-embleem te verdienen. Tussen de stootkussens ligt een 2,9 liter V-6 die twee grote turbo’s inbegrepen om 450 pk te toeren tussen 5.700 en 6.700 tpm en 442 pond-voeten koppelling over een breed bereik dat zich uitstrekt van 1.900 tot en met 5000 rpm. Het is gebonden aan een 8-speed automaat die de V-6’s naar alle vier wielen via Audi’s beroemde Quattro systeem kanaliseert.

 

Kopers die een handleiding willen hebben, hebben geen geluk, maar dat is echter geen probleem. Audi onderzoek in de Sport Klasse zegt dat je waarschijnlijk geen drie pedalen in de RS 5 wilt, volgens ontwikkelaar Stephan Reil. Bovendien kan de tiptronic bliksem snel schakelen.

 

En toch is het briljant analoog om te rijden. Het gaat met een scherpe omschakeling met minimale lichaamsbeweging en volgt de kromme met zo veel grip dat het lijkt alsof de banden in het asfalt graven om de auto in de goede richting te laten richten. De stuurinrichting is goed gewogen, hoewel de feedback die u van de voorwielen krijgt, met name in dynamische omstandigheden, kan worden verbeterd. De RS 5 is ongetwijfeld het soort machine dat leuker is om op een snelle weg te rijden dan op een spoor.

 

De RS 5 ziet er vrij saai uit, althans als je de koeien in Andorra vraagt. De meesten stonden zelfs niet op om naar boven te kijken, toen ik onverschillig langs de weg ging. Jaloers, misschien. Maar meerdere mensen stopten en vroegen over de auto tijdens mijn tijd achter het stuur; Ons teken dat het enthousiasme is goedgekeurd door de mensen die mij zagen rijden. En toch is het low-key. Het is mooi om te zien voor de ogen niet met stoute vleugels en een uitlaatpijp die kan verdubbelen als een oliepijpleiding. In plaats daarvan heeft het een slimme, doelgerichte houding dat degenen die audi hoog hebben zitten onmiddellijk herkennen. Een model-specifieke grill en bredere “fender flares” voegen een extra dimensie toe aan de uitstraling, maar onderscheiden het ook van het vorige model S5. De “Sonoma Green” verf is een hele mooie kleur voor dit model.

 

Wat ook opvallend is, is dat dit model nog niet geheel aan de richtlijnen voldoet van de Volkswagen groep waarin de toekomstige modellen bijna allemaal hybride zijn. Kijk daarom ook onze andere artikelen over bijvoorbeeld de nieuwe a8 en q8 of naar de nieuwe Porsche Cayenne 2018.

 

De 2018 Audi RS 5 voldoet aan beide vereisten. Het is een bekwame dagelijkse auto voor dagelijks gebruik waarin je je niet verveelt, en het is ook nog steeds sportief wat goed te merken is wanneer je achter het stuur zit.

 

Wat vinden jullie van de nieuwe S5? Bekijk ook al onze andere Audi artikelen om op de hoogte te blijven wat Audi te bieden heeft in 2018 en later!