Porsche 2018 Cayenne turbo S

 

De huidige Porsche Cayenne nadert het einde van zijn levenscyclus, aangezien een prototype opvolger meerdere keren is getest. De buitenkant is nog steeds gedeeltelijk vermomd, maar we kunnen het grootste deel van de details van het derde generatie model al zien, het model lijkt een slankere look te hebben die door een langere, platter dak wordt gedomineerd.

De nieuwe Cayenne komt uit in eind 2017, als een 2018-model, en wanneer het model uitkomt wordt er verbeterde dynamiek, brandstofefficiëntie en hoge prestatie verwacht dankzij de SUV-versie van het MLB-platform van de Volkswagen Group moet bieden. Het platform maakte zijn debuut in de 2017 Audi Q7 en is sindsdien verschenen in de 2017 Bentley Bentayga en 2018 Audi Q5. Het komt ook voor in de volgende VW Touareg, evenals de Urus SUV van Lamborghini.

 

De voordelen van het nieuwe platform zijn een lichter gewicht en verbeterde stijfheid, in combinatie van hoogwaardig staal, aluminium en zelfs wat koolstofvezel in de mix. We verwachten dat de nieuwe Cayenne zo veel als 220 pond minder zal wegen dan het huidige model, dat in normale uitvoering nog steeds bijna 4,500 pond weegt.

 

 

Wat betreft de styling geven Porsche’s tweede generatie Panamera plus de kleinere Macan SUV aan wat de nieuwe stijl gaat worden voor Porche vanaf 2018. We wachten voor de nieuwe Cayenne om de “Macan’s clamshell hood” en “wraparound taillights” ook te gebruiken als de nieuwe standaard. De Panamera’s voorste lucht aanzuiging wordt ook verwacht in het geheel nieuwe ontwerp.

 

De snellere modellen zullen naar verwachting sterk lijken op de huidige Cayenne. V-6 motoren zullen in de basis- en middenklasse Cayenne S-modellen bestaan. Een plug-in hybride setup wordt gebruikt voor een nieuwe Cayenne E-Hybrid (in plaats van de huidige Cayenne S E-Hybrid) en een “twin-turbocharged” V-8 voor de Cayenne Turbo. Een high-performance plug-in hybride setup zal ook in een nieuwe Cayenne Turbo S E-Hybrid zijn, net zoals in het Panamera-assortiment. Gezien het schandaal van de VW-groep, wordt er geen vervanging verwacht voor de huidige Cayenne Diesel in de Verenigde Staten. Waarschijnlijk zal dit echter wel hier in Nederland en in de rest van Europa worden aangeboden.

 

Het interieur van de nieuwe Cayanne wordt naar verwachting sterk vergelijkbaar met die van de Panamera. Er zullen minder fysieke knoppen zijn dankzij een verbeterde touchscreen interface. Er zullen ook verbeterde infotainment en connectiviteit opties aanwezig, plus meer elektronische driver hulpmiddelen compleet met semi-autonome functies.

 

Wat vinden jullie van de overstap van de Volkswagen groep naar groenere auto’s? Bekijk ook onze artikellen over onder andere de nieuwe Audi’s van 2018 die vergelijk gaan worden qua motor en interieur!