Maserati Gran Turismo

Maserati heeft de “New York Stock Exchange” als gekozen locatie om het 2018 GranTurismo model bekend te maken. Met zijn rustgevende buitenkant in “Grigio Granito” kleur en verfijnde zwarte lederen interieur maaktte het GranTurismo MC (kort voor Maserati Corse) een wereld debut op Experience Square, wat nabij the New York stock exchange ligt.

 

Reid Bigland, de bestuurder van de nieuwe Masarati, heeft het openings singaal gegeven van de aandelenmarkt precies 16.00 uur CET (10.00 uur CET).

Maserati heeft zijn volledige assortiment naast het gerestaureerde GranTurismo MC voor het New York Stock Exchange-gebouw opbouwen: een zwarte Ghibli SQ4 Nerissimo Edition met een zwart / rood interieur (een exclusieve versie voor de Amerikaanse en Canadese markten, die debuteerde in de New York Auto Show afgelopen april), een blauwe “Passione” Quattroporte GTS GranLusso met een Zegna Silk interieur en een witte 350 hp Levante met een zwart / rood interieur, de eerste SUV in de eeuwenoude geschiedenis van Maserati.

 

Behalve de moderne Maserati-auto’s, hadden de mensen in New Yorkers de kans om een ​​sensationele sport coupé voor Maserati’s te bewonderen: de blauwe Maserati Tipo 151 – een van de drie ooit gebouwd – die deelnam aan het 24-uurse Le Mans-race in 1962.

 

MY18 GRANTURISMO

Het GranTurismo model, is een echt Italiaans autoconcept dat door Maserati gebouwd is. Het GranTurismo-model is de nieuwste Maserati ontworpen door Pininfarina en sinds de lancering in 2007 is het uitgegroeid tot een van de meest iconische GT-auto’s die ooit gebouwd zijn. De 4-zitter coupé wordt beschouwd als de ultieme expressie van Maserati’s passie, technologie en vakmanschap. Dit model blijft uniek in de “supercar” klasse, dankzij zijn tijdloze design en comfortabele 4-zits interieur.

 

Maserati heeft meer dan 37.000 GranTurismo- en GranCabrio-modellen in de historische fabriek van Viale Ciro Menotti laten produceren. Masarati herstelt het iconische model voor 2018 met een elegante en aerodynamische efficiënte restyling, verfijnde interieurs en het moderne info-entertainment systeem.

 

De gestroomlijnde GranTurismo-assortiment modellen bestaan uit twee versies, de Sport en de MC – waarvan de MC in New York werd tentoon gesteld. Beide versies zijn uitgerust met een 4,7-liter V8-motor, die door Ferrari in Maranello is gebouwd en in staat is om 454 pk te produceren op 7000 rpm en 384 ft-lb bij 4,750 rpm. Het nieuwe model heeft 6 schakels met ZF automatische versnellingsbak die direct is aangesloten op de V8-motor.

 

 

Het interieur van de GranTurismo biedt ongeëvenaard comfort voor vier personen, dankzij de individuele Poltrona Frau® lederen stoelen, met geïntegreerde hoofdsteunen. De iconische Italiaanse coupé is ook verkrijgbaar en andere lederen bekleding.

 

Maserati produceert een compleet assortiment unieke auto’s met een geweldige persoonlijkheid, tijdloosheid en die overal herkenbaar zijn. Met hun stijl, technologie en exclusieve karakter, voldoen ze aan de meest veeleisende smaken en zijn ze altijd een benchmark in de automobielindustrie. Zij zetten met dit model wederom de traditie voort van succesvolle auto’s, die elk herdefiniëren wat een Italiaanse sportwagen is in termen van ontwerp, prestatie, comfort, elegantie en natuurlijk veiligheid.

Bekijk ook onze andere artikelen over wat er voor moois is te verwachten in 2018!