Audi Q8 2018

Je kan veel meer verschillen verwachten in de toekomst van Audi auto’s.

Dat is wat Marc Lichte, de top designer zei van de nieuwe Audi Q8 SUV.

 

Een deel van de voorkant van de Q8 werd tijdens een fotoshoot en een interview met de Duitse website Welt getoond. Hier werd een onderscheidend nieuw ontwerp getoond dat sterk verschilt in vergeleken tot de SUV’s van tot op heden.

 

De nieuwe Q8 concept is bijna klaar voor productie die verwacht wordt begin 2018.

 

Audi’s huidige design directeur, Lichte, had esthetische controle over recente voertuigen, zoals de nieuwe A4, A5 en Q5, na dat hij de taak had overgenomen van zijn voorganger, Wolfgang Egger in begin 2014.

 

Maar in het Welt-interview zei Lichte dat zijn voorganger ‘de nodige differentiatie’ tussen modellen en ook tussen vervangende voertuigen heeft gehad en zegt dat hij van plan is dat te veranderen voor de toekomstige modellen door nu al deze verandering door te voeren.

 

Wat we kunnen zien van de Q8-grill op de foto van die Welt, is een duurder ontwerp met een stevigere single-frame grill en prominente verticale lijnen. De kleinere koplamp en de onderste bumper hebben een sportievere look.

 

Deze vier-zits luxe SUV en heeft dus minder ruimte dan de zeven-zits Q7. Het model is dan gericht op automobilisten die de sportieve smaak willen vinden in een coupe, met de lange rit en de imposante voetafdruk van een grote SUV.

 

Het zal ook waarschijnlijk worden aangeboden met hoge niveaus van elektrificatie, inclusief plug-in hybride en potentieel volledig elektrische modellen, samen met benzine en diesel aanbod.

 

De Q8 wordt getipt om in de vroege 2018 de productie te betreden en zal naar verwachting goed worden verkocht in Australië.

 

Maar wat het aller belangrijkste aan dit model is, is dat het de voorloper van een nieuwe generatie dynamisch ontworpen – en meer distinctieve- voertuigen van Audi. Laten we hopen dat er nog veel meer van dit soort modellen uitkomen!

Bekijk ook onze andere artikelen over de nieuwe groene plannen van onder andere Audi en BMW.